1 jaar geleden…………..

Op deze dag gaan onze gedachten terug naar een jaar geleden, toen we rond dit tijdstip onze dochter Noa voor het eerst zagen, roken en ook voelden.  Wat had ze ons hart in de daarvoor liggende periode al gestolen en nu na een jaar kunnen we zeggen dat ze dat nog steeds elke dag doet met haar heerlijke open blik en haar grote onschuldige kijkers die zo kunnen glimmen, maar soms ook zo ondeugend kunnen stralen. Want dat het een ondeugend boefje is, waar je eigenlijk soms lastig een beetje boos op kan worden kunnen degene die ons hier omringen waarschijnlijk heel goed beamen:) Maar o, wat is ze ook ontzettend lief en ook op dit moment als ze naast me zit en me af en toe even een knuffeltje geeft en zegt; “gezellig mam” wil je soms gewoon alleen maar lekker met haar kroelen.

Met ons hele gezin genieten we van haar. Kees & ik vinden het heerlijk als we zien dat de jongens  zo stapel op haar zijn en Erika zo heerlijk over haar moedert!!  Noa zegt steeds; Dit is mijn zus en wijst dan heel stoer naar Erika, die op haar beurt dan weer glimt van oor tot oor.

Wat we in dit laatste berichtje op onze site ook nog graag willen vermelden is dat we soms zo verwonderd zijn over dingen die gebeuren. We hebben natuurlijk voordat we naar Ethiopië vertrokken geld opgehaald voor het kindertehuis waar Noa vandaan komt. In de periode dat we daar waren hebben we daar ook al veel mee gedaan, maar we hadden nog aardig wat geld over. Nu hebben we nog steeds veel contact met Nederlanders die daar in Debre Zeit wonen en die regelmatig naar het kindertehuis gaan. Altijd krijgen we van hun te horen hoe het daar was, soms zelfs met fotootjes. Hoe bijzonder is dat?! Het is toch eigenlijk dat kindertehuis waar Noa het grootste gedeelte van haar leven heeft doorgebracht en dus voor haar en  ook voor ons een deel van ons leven geworden. Nu krijgen we regelmatig ook een seintje via de Nederlanders(dank aan Heleen en Belinda!!) waar er in het kindertehuis behoefte aan is. Dan weer melkpoeder, dan weer wasbare luiers en een week of 2 geleden weer schoenen. Met het geld dat we dus nog hebben voor dit doel en ook dankzij heel veel lieve mensen om ons heen kunnen we zo vanuit hier, ook daar helpen en de kinderen met hun verzorgsters laten merken en voelen dat we ze echt niet zijn vergeten. Dit is zo ontzettend mooi om te doen en we willen ook iedereen die daarbij helpt of geholpen heeft heel hartelijk bedanken voor alles. In het bijzonder noemen we even Nappy’s.nl.   Ilka de eigenaresse van dit bedrijfje is ook zo lief om zelfs via haar bedrijfje mee te sparen voor luiers om die dan zo af en toe weer eens te kunnen afleveren bij het kindertehuis. Dit is echt zo lief en het ontroerd ons dat zelfs mensen die we verder eigenlijk niet kennen zich zo willen inzetten voor mensen en vooral kinderen die het zo nodig hebben.

Een aantal weken geleden hoorden we van een gehandicapt meisje in het tehuis die eigenlijk niet geopereerd kan worden aan haar voetjes, die het niet doen. Wat ze nodig heeft, zeiden de artsen, is aandacht om haar te leren lopen en therapie en goede schoentjes. Nu was het zo, dat er precies in deze weken iemand vanuit Ethiopië bij ons op visite kwam. Zo snel mogelijk zijn we hier naar een goeie schoenenzaak gegaan, hebben mooie schoenen voor haar uitgezocht, die direct bij de schoenmaker laten aanpassen, zodat ze goed zijn voor haar voetjes en haar ongelijke beentjes en ze zijn alweer aangekomen op de plaats van bestemming. Belinda en Heleen hopen met dit meisje oefeningen te gaan doen, en zo hopen en bidden we of ook dit meisje mag leren lopen. Wat zou dat voor haar jonge leventje uitzicht bieden, ook voor de onbekende toekomst!!

We hebben jullie zo een paar dingen genoemd waar we zo blij en verwonderd over zijn, maar hopen dat u allen begrijpt dat niet wij of u daarvan de eer toekomt, maar alleen de Heere, die in Zijn wonderlijke raad alle dingen bestuurd en regeert. In sommige dingen is dat zo heel duidelijk te merken.

Het achterliggende jaar is voorbijgevlogen. Wat de toekomst ons allen brengt weten we niet. Wat we wel heel goed weten is dat de Heere overal voor zorgt. Hier in Nederland in onze gezinnen, maar ook in Ethiopië en overal op de hele wereld. Laten we dat altijd en overal maar vasthouden.

Allemaal bedankt voor het meeleven en de lieve berichtjes in de achter ons liggende jaren.

Salamno, dat is de groet waarmee iedereen  elkaar in Ethiopië gedag zegt, dus doen wij het deze keer ook zo naar jullie allemaal.

Kees & Lianne , Thomas, Johan, Dani, Erika en Noa

november 2015 (1)

dutjestijd!!

november 2015 (2)

big smile!!

20151027_090345_resized

Voor de eerste keer naar de tandarts.

20151027_181701_resized

Peter kan wel een hulpje gebruiken:)

20151031_203359(0)_resized

Samen met Esther!!

20151031_162115_resized_15 december 2015 (6)

20151114_134251_resized

Spannend…..!

5 december 2015 (7)

Pakjesavond.

20151031_140411_resizedDani jarig (29)Dani jarig (28)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “1 jaar geleden…………..

  1. Mirjam Soethaert-van Hilten

    Wat hebben wij genoten van jullie berichtjes uit Ethiopië. En later jullie berichtjes uit Nederland.

    Voor jullie was het een spannende tijd voorafgaand aan jullie reis naar Noa. Maar ook daar in Ethiopië hebben jullie een spannende tijd beleefd. Wij vonden het fijn zo toch stiekem mee te kunnen genieten van deze bijzondere reis. Bedankt dat jullie dit met ons wilden delen.

    Wat is Noa al weer groot geworden.

    Heel veel liefde, geluk en gezondheid vanuit Zeewolde gewenst.

    Hopenlijk tot over een paar maanden op De Heigraaf.

    Mirjam, Jurgen, Fabiënne en Jeremy

    Like

  2. Ina Midavaine

    BesteKees en Lianne,

    Bedankt voor jullie uitgebreide mail. Wat fijn dat het toch zo goed gaat met Noa en dat ze helemaal bij jullie hoort.

    Moet toch een heel goed gevoel geven voor jullie allemaal.

    En wat fijn dat jullie nog iets kunnen beteken voor andere kinderen in het kindertehuis, zoals dat kindje dat moet leren lopen.

    Wat is er dan hier toch veel mogelijk, we zijn wel echt bevoorrecht.

    Ik wens jullie allen Gods zegen in het nieuwe jaar, dat alles goed mag gaan en jullie gezondheid mogen ontvangen.

    Hartelijke groeten,

    I. Midavaine

    Like

Plaats een reactie